Bieretiket Oud-Dordrecht bier

STICHTING

STADSBROUWERIJ DORDRECHT

ONDERWIJSLEERBEDRIJF

Brouwer: Herman Marres (1937 – 2019)

De familietraditie van het brouwen is nieuw leven ingeblazen door Herman Marres, de oudste zoon van Pierre Marres, die het langst van alle leden van de familie Marres een brouwerij heeft gedreven. Hij was de laatste brouwer van de brouwerij Marres-Ceulen in de Capucijnenstraat te Maastricht.

Herman Marres heeft zelf nooit gebrouwen tot hij met pensioen ging. Hij werkte in de vervoerssector bij het vervoerbedrijf Van Gend & Loos. Maar na zijn 65ste is hij als hobby hiermee begonnen. Hij werd getroffen door een krantenartikel over jongeren die afhaken bij stages en het gebrek aan goede leer-werkprojecten voor vmbo-, mbo-, en hbo-leerlingen. Projecten waar leerlingen niet alleen over de schouder meekijken, maar ook zelfstandig werken en leren hoe het is om leiding te geven.

Zo ontstond het idee zelf een bedrijf te starten vr en vn leerlingen. Een bedrijf waarvan de verkoop van producten de kosten moet dekken. En wie mij een beetje kent, zei hij, zal het niet verbazen dat daarvoor gekozen is voor een brouwerij.

Stadsbrouwerij Dordrecht is een stichting die zich er graag voor inzet om beroepsopleidingen inhoud te geven en te laten slagen. Met dank aan de vele sponsors staat er nu op het Buddinghplein een professionele microbrouwerij in het pand waar eeuwenlang, tot 1970, brouwerij De Sleutel zat.

Herman Marres die al eens Nederlands Kampioen Bierbrouwen was in de klasse licht bier, amber van kleur met 5% alcohol, brengt ditzelfde bier onder de Dordtse naam Schapenkopje Amber op de markt. Met liefde en aandacht gebrouwen door leerlingen van het da Vinci college. Van etiket tot logo door hun ontworpen. Van administratie tot verkoop door hun uitgevoerd en dat alles onder leiding van de Landelijk Meesterbrouwer Herman Marres.

Herman Marres met leerling

*

Hieronder een foto bij het artikel Marres: Dordts Schapenkoppenbier dat is puur genieten, dat verscheen in `
De Stem van het Weekend, waarin Herman Marres figureerde als Dordtenaar van de Week.

Herman Marres en zijn Schapenkoppenbier Schapenkopje dubbel

Stadsbrouwerij Dordrecht